The Cover Box – item #4

Luni egal dureri de cap mai matinale decât mine. Vreau linişte. Piesa de azi e pentru agitaţii cu prea multă energie care mai beau şi cafea. Asta ar trebui să vă pice prost 😛 Pentru restul, start this week rockin’!

Ready your shot glasses:

Brand New Sin – House of the Rising Sun (7:03)

https://vizitiul.files.wordpress.com/2009/04/14-house-of-the-rising-sun.jpg

Album: Tequila

Label: Century Media Records

Data lansării: 3 Octombrie 2006

Originalul: Cântec folk celebru din SUA. Îi mai zice Rising Sun Blues. Poveste despre o viaţă dusă pe copcă în New Orleans. Depinzând de versiune, poate fi cântată atât din perspectiva unui bărbat cât şi din cea a unei femei. Cea mai cunoscută şi de succes versiune este cea înregistrată de engelzii numiţi The Animals în 1964. A fost No.1 hit in Marea Britanie, SUA, Suedia şi Canada.

Eu zic că: mai multe indicii că e un cântec de băut nu v-ar putea da nici dacă i-aţi da PLAY şi v-ar veni la uşă o cutie pe care ar scrie „Indicii cum că ce ascuţi acum e cântec de băut”. Albumul e denumit după o băutură alcoolică populară mexicană. Povestea e despre vicii, regrete şi mahmureală. Începutul te ia uşurel de braţ şi te aşează la bar, în crâşma străină şi ostilă. Apoi îţi trânteşte rucsacul prăfuit lângă scaunul înalt. Tobele aduc paharele de shot constant şi amărăciunea vine de la sine, o aveai undeva la piept. Vocea calmă de la început catalizează aburii de alcool spre creier, apoi îl îmbibă rapid când se răsteşte. Începi să simţi dispreţul şi revolta, şi solo-urile de chitară wah-wah-uită pe un overdrive murdar fac luminile să pâlpâie, din ce în ce mai fade. Trânteşti pahar după pahar cu ochii uzi, te clatini, şi pe ritmul rapid de la final încerci să-ţi găseşti drumul spre ieşire, dar picioarele nu mai sunt cum le-ai aşezat pe scaun şi aerul e mult mai rarefiat la înălţimea ta normală. Ajungi afară, noaptea e rece şi te mai îmbărbătează puţin. Dar asta până te obişnuieşti cu frigul, şi nu ajungi decât până unde simţi că ar fi în regulă să pici în praful deşertului sub o tufă uscată. 😀 Un început de săptămână sublim.

Hmm, strangely enough, fără să-mi dau seama, acest cover coincide cu următoarea poezie pe care o voi posta. Să fie nevoia de spirtoase îndeajuns de puternică încât să transgreseze limitele conştientului? Neah…e doar luni. Enjoy!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: